Ново

Промоции

БанерИнтересна информация
Пране на дрехи от различни естествени материи ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 24 Май 2013 06:37

 

 

Следвайки последните модни тенденции се наблюдава смесване на естесвени материи, всяка от които изисква различни методи на обработка за почистване, пране сушене и гладене. Всеки от тези процеси сам по себе си е от изключително значение за съхраняване добрия вид на дрехата.

За този тип дрехи трябва много внимателно да се подбере правилна технология при почистване. За тези облекла ние препоръчваме химическо почистване, тъй като то щади дрехата от прекалено физическо и топлинно въздействие.

Черния цвят също излиза на мода. Ако някой предпочете пране в домашни условия, препоръчваме:

- дрехите да се обърнат от опаковата страна;

- пране на много нисък градус, със специални препарати за цветно пране;

- в никакъв случай дрехите да не се сушат на пряка слънчева светлина.

Ако в черната дреха има пришити цветни елементи, в този случай за предпочитане е химическото чистене, тъй като съхранява цветовете и багрите на материите.

В случай че се колебаете как да почистите своите дрехи, можете да получите професионални съвети от технолозите в ателиетата за Химическо чистене.

 

 
Поддръжка на дрехи от лен ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 24 Май 2013 06:34

 

Материята за която ще говорим тази седмица е лен. Ленът е естествена материя и при водна обработка се получава голяма свиваемост. След сушене е трудна за добро изглаждане в домашни условия.

Водейки се от всички тези фактори, ние препоръчваме химическо почистване, тъй като при него дрехата запазва добрия си вид, без да се деформира. Особено при гладенето с професионална техника се получава изключително добър краен резултат.

Обръщаме внимание на най-новите тенденции – изкуствено намачкани облекла. При тях се изисква специален начин на сушене и гладене, за които специалистите в “Refresh” могат да ви бъдат полезни.

 

 
Парк "Лаута" отново блесна с помощта на "Рефреш" ПДФ Печат Е-мейл
Четвъртък, 02 Май 2013 14:39

 

Десетки  пловдивчани се включиха в инициативата "Сливи за смет" в парк "Лаута", организирана от кмета на "Тракия" Костадин Димитров. За броени часове зелените площи и алеите в района на изградените през миналата година барбекюта бяха почистени. Чувалите и ръкавиците бяха осигурени от община Пловдив, а лидерът в химическото чистене фирма "Рефреш" ООД раздаде множество подаръци на участниците в инициативата. Срещу всеки предаден чувал със смет пловдивчани получиха валчери за услугите на "Рефреш", включително за най- новата - машинно, антибактериално пране на килими, тениски, шапки, мокри кърпи безалкохолни напитки и бира.

Целият персонал на "Рефреш" ООД, начело с управителя Ивайло Станев, заедно със служители на община Пловдив администрацията на "Тракия" се включиха активно в почистването на "Лаута"

 

 
Грижа за вълнените материи ПДФ Печат Е-мейл
Неделя, 23 Ноември 2008 20:55
Миналия път споменахме че навлизат като тенденция естествените материи. Ето сега ние имаме възможността конкретно да говорим за поддръжката на естествените вълнени материи представени в костюмите на “Галиенел”.
Първото, което трябва да имаме в предвид, е силната чувствителност на тези материи спрямо влагата, затова нашия съвет е да изберете химическото чистене като метод на почистване. То предотвратява от степване, свиване, деформиране, обезмасляване на вълнените тъкани и дава много добро омекотяване на материала. Тук почистванията от замърсявания се осъществяват посредством обработка с органични разтворители (а не вода).
Също така при тези материи се наблюдава опасност от получаване на излъскани петна по частите изложени на постоянно триене по време на носене на дрехата. Ето защо трябва да се обърне специално внимание по време на влаго-топлинната обработка (сушене и гладене).
Като допълнително предимство на нашите обработки в химическото почистване можем да изтъкнем и анти-статичното, анти-бактериалното въздействие и предпазването от молци, които са особено важни за този вид облекла.Ето защо препоръчваме винаги в началото и края на сезона дрехите да се носят на химическо почистване, за да бъдат винаги в добро състояние и идеално съхранени за следващия сезон.
 
Някой от по често използвани символи! ПДФ Печат Е-мейл
Понеделник, 13 Октомври 2008 09:58

Някой от по често използвани символи в текстилната промишленост.Eдин бърз поглед и вече ще знаете какво да правите с дрехите си.Сушене, пране, избелване, химическо чистене, гладене - не се притеснявайте нищо не е толкова сложно колкото изглежда.

За да свалите символите за поддръжка на текстила на своя компютър кликнете с дясното копче на мишката върху картинката и след това в зависимост от интернет браузърът, който използвате изберете:


1. За Mozilla Firefox -> Save Image As - и си избирате къде на вашият компютър да се запази изображението.

2. За Internet Explorer -> Save Picture As - и отново избирате къде да запазите брошурата.

Веднъж изтеглили нашата брошура за грижата за текстила вече може да си я ползвате, когато искате и да се допитвате за нея за всичко свързано текстила.

Ако пък не можете да се ориентирате как да изтеглите брошурата пишете ни като влезете в секцията Връзка с нас или от книгата за гости или пък пишете на Email:
d.v.kanchev@gmail.com

Продължение...