Ново

Промоции

БанерГрижа за естествените материи ПДФ Печат Е-мейл
Петък, 10 Октомври 2008 13:11

Следвайки последните модни тенденции се навлюдава смесване на естествени материи, всяка от които изисква различни методи на обработка за почистване, пране сушене и гладене. Всеки от тези процеси сам по себе си е от изключително значение за съхраняването на добрия вид на дрехите.

За този тип дрехи трябва много внимателно да се подбере правилна технология при почистване. За тези облекла ние от Refresh ООД препоръчваме химическото почистване, тъй като то щади дрехата от прекалено физическо и топлинно въздействие.
Много особен в това отношение е черния цвят, който напоследък излиза много на мода. За него се препоръчва ако се предпочете пране в домашни условия следния цикъл на обработка:1. Дрехите да се обърнат от опъковата страна - това дава на дрехата по-дълъг живот и повече пранета без тя да губи цвета си и да изсивява.

2. Прането да се извършва на много нисък градус, със специални препарати за цветно пране - ниският градус спомага за запазване здравината на дрехата, както и за запазване на цвета.

3. В никакъв случай дрехите не трябва да се сушат на пряка слънчева светлина.

Ако към дрехата има пришити цветни елементи, в този случай за предпочитане е химическото чистене, тъй като съхранява цветовете и багрите на материалите, от които са направени дрехите.
В случай че се колебаете как да почистити своите дрехи винаги можете да ни пишете на сайта или да посетите някое от нашите ателиета за консултация. Професионалните съвети от нашите технолози в областта на химическото чистене с удоволствие ще ви отвърнат.