Ново

Промоции

БанерГрижа за вълнените материи ПДФ Печат Е-мейл
Неделя, 23 Ноември 2008 20:55
Миналия път споменахме че навлизат като тенденция естествените материи. Ето сега ние имаме възможността конкретно да говорим за поддръжката на естествените вълнени материи представени в костюмите на “Галиенел”.
Първото, което трябва да имаме в предвид, е силната чувствителност на тези материи спрямо влагата, затова нашия съвет е да изберете химическото чистене като метод на почистване. То предотвратява от степване, свиване, деформиране, обезмасляване на вълнените тъкани и дава много добро омекотяване на материала. Тук почистванията от замърсявания се осъществяват посредством обработка с органични разтворители (а не вода).
Също така при тези материи се наблюдава опасност от получаване на излъскани петна по частите изложени на постоянно триене по време на носене на дрехата. Ето защо трябва да се обърне специално внимание по време на влаго-топлинната обработка (сушене и гладене).
Като допълнително предимство на нашите обработки в химическото почистване можем да изтъкнем и анти-статичното, анти-бактериалното въздействие и предпазването от молци, които са особено важни за този вид облекла.Ето защо препоръчваме винаги в началото и края на сезона дрехите да се носят на химическо почистване, за да бъдат винаги в добро състояние и идеално съхранени за следващия сезон.